30/06/2014 om 11:54

Een nieuwe virtuele wereld

heroDoor Linden Lab, de maker van Second Life, wordt een geheel nieuwe game gemaakt die gebaseerd zal zijn op Second Life. Second Life is een spel waarin de speler letterlijk een tweede leven kan leiden en kan socialiseren met soortgenoten. Het huidige project zal een splinternieuwe virtuele wereld worden.

Wanneer verkrijgbaar?

Het zal zeker nog even duren voordat de nieuwe virtuele wereld beschikbaar zal zijn, zo zegt The Guardian. In 2015 zal de televisie serie gelanceerd worden. Hierna zal in 2016 de echte versie worden gereleased.

Een virtuele wereld zonder beperkingen

De nieuwe Second Life zal vanaf de grond opgebouwd gaan worden. Volgens de maker zullen er geen beperkingen meer zijn, denk bijvoorbeeld aan de compatibiliteit die de vorige versie had. Door de nieuwe technologieën die nu beschikbaar zijn, zal de hardware en software van Second Life vele malen beter worden. De focus zal gelegd worden op het eenvoudig maken van meer content. Denk bijvoorbeeld aan het land, alle spullen en de gebouwen. Zowel de kwaliteit als de ervaring van de speler zal volgens het bedrijf verbeterd worden.

Tags: