Technische opleidingen

Je wilt iets doen met techniek, maar er zijn zoveel verschillende technische opleidingen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom vind je hieronder een aantal technische studies beknopt uitgelegd.

Autotechniek

technische-opleidingDe studenten van deze opleiding konden niet wachten om hun rijbewijs op zak te hebben en sleutelen in hun vrije tijd graag aan auto’s. Op verschillende plaatsen in Nederland kun je deze studie doen. De kansen op een baan zijn goed en er is de mogelijkheid om in het buitenland te werken.

Forensisch Onderzoek

Je ziet het veelvuldig op televisie, series waarin forensisch onderzoek wordt verricht. Daardoor is de populariteit van dit beroep gestegen. Als jij goed bent in scheikunde en wiskunde en nauwkeurig werkt, is dit misschien wel iets voor jou. Je kunt na de studie aan de slag bij bijvoorbeeld het Openbaar Ministerie of binnen de advocatuur.

Scheepsbouwkunde

Uiteraard is een voorliefde voor schepen en techniek een absolute must voor deze opleiding. Je leert niet alleen om schepen te ontwerpen, maar ook te onderhouden en repareren. Het gaat hierbij niet alleen om bijvoorbeeld cruiseschepen, maar ook om bagger- en veerschepen. Ook Defensie staat te springen om technisch ingenieurs, de Koninklijke Marine bijvoorbeeld.

Mediatechnologie

sector-opleidingenDe ideale combinatie voor studenten Mediatechnologie is een interesse in en talent voor zowel creativiteit en communicatie, als techniek. Je kunt na de studie terecht in diverse beroepen zoals designer of developer. Het werkveld is enorm groot, want digitale media komt vrijwel overal in voor. Van onderwijs tot wetenschap en van het bedrijfsleven tot de webindustrie.