Voordelen techniek

Aangezien we zonder technische middelen en kennis waarschijnlijk nog in boomhutten zouden wonen, is het belangrijk om af en toe even stil te staan en dankbaar te zijn voor technologie. Hieronder een paar interessante feiten en voordelen van techniek.

  • techniekMet technische kennis ben je minder afhankelijk van andere mensen. Je hoeft bijvoorbeeld niet meteen iemand te bellen als je laptop niet goed functioneert of als je een lamp moet vervangen.
  • Vooruitgang. Er ontstaan steeds meer nieuwe beroepen dankzij de vooruitgang op technisch gebied. Denk maar aan werkvelden zoals Forensisch Onderzoek en Orthopedische Technologie.
  • Comfort en luxe. Zonder techniek kunnen we het toilet niet doorspoelen, hebben we geen internet en zouden we de was nog altijd met de hand moeten doen.
  • Tijdsbesparing. Als we zouden moeten lopen naar de supermarkt of onze werkplek, zouden de meeste mensen uren bezig zijn. Dankzij de auto en het openbaar vervoer gaat alles veel sneller en besparen we veel tijd en fysiek ongemak zoals blaren.
  • Levens redden. Zonder de technische apparatuur in ziekenhuizen, zouden veel mensen zijn gestorven aan hun ziekte of verwondingen. Artsen en ander medisch personeel zijn nu veel beter in staat om levens te redden, dankzij techniek.