Banen in de techniek je hoort het steeds meer en dan zijn er ook nog eens een heleboel soorten techniek te benoemen. Heb jij je wel eens verdiept in alle soorten techniek die er vandaag de dag zijn? Waarschijnlijk zag je de bomen door het bos niet meer, maar deze zijn gelukkig allemaal onder te verdelen in verschillende categorieën. Dat laatste wil zeggen dat iedere vorm van techniek totaal anders kan zijn. Hoe zou jij de verschillende categorieën onderverdelen en hoeveel vormen van techniek ken jij immers al?
Welke soorten techniek zijn er?

Civiele techniek

Civiele techniek telt net als anders techniek vormen onwijs veel verschillende banen. Je kunt hierbij denken aan techniek dat gericht is op ontwerpen, aanleggen en onderhouden. Denk maar eens aan werk dat aan de grond vast zit, zoals bruggen, spoorwegen en andere gebouwen. Maar ook de bekabeling en de leidingen in de grond behoren tot de civiele techniek.

Metaal techniek

Metaal techniek wordt ook wel metaalbewerking genoemd, hoewel deze al best breed is. Toch zou je kunnen zeggen dat het, hierbij draait om het maken en bewerken van losse onderdelen. Je zou hierbij kunnen denken aan het maken van een motor die uit meerdere onderdelen bestaat. Deze onderdelen worden los van elkaar gemaakt, om uiteindelijk een geheel te kunnen vormen.

Computertechniek

Computer techniek kun je ook wel omschrijven als technische informatica. Net als andere techniek soorten is ook deze behoorlijk breed en kent een breed scala aan banen. Bij computertechniek draait het veelal om software en applicaties. Je kunt hierbij denken aan het ontwerpen van software, maar even goed aan het maken van hardware. Dit wil zeggen de computers zelf, maar ook ander computer aangestuurd apparatuur.

Er zijn nog veel meer soorten

Er zijn nog veel meer soorten techniek, waardoor je eigenlijk zou kunnen zeggen dat er te veel zijn om te benoemen. De elektrotechniek, luchtvaarttechniek, procestechniek en ga zo maar door. Alle vormen hebben hun eigen charme. Het mooie aan alle verschillende beroepen is, dat men allemaal wel iets maakt. Doordat we allemaal iets doen, ontstaat er uiteindelijk een prachtig stukje techniek. Het is ook wel erg leuk en bijzonder om hier een steentje aan bij te kunnen dragen. Welke vormen van techniek spreken jou ontzettend aan? Misschien wordt het tijd om te wisselen van baan, zodat jij ook mee kunt werken aan het mooiste in de wereld! De techniek is namelijk voor iedereen, maar vraagt wel om een stukje van je aandacht!