Wat maakt een timmerman zoal?

Je hebt vast en zeker wel vaker van een timmerman gehoord, maar wist je dat we vaak niet goed beseffen wat een timmerman allemaal doet? Een timmerman doet namelijk heel erg veel en is eigenlijk wel een beroep op zich te noemen, omdat een timmerman nu eenmaal super handig is. Wat doet een timmerman zoal en wat houdt het beroep eigenlijk in? Een vraag die veel van ons best wel bezig houdt! Misschien wil jij binnenkort ook wel aan de slag als timmerman, want hier is best een goed belegde boterham mee te verdienen.

Wat moet je als timmerman allemaal weten?

Er zijn best een aantal zaken waar je van op de hoogte moet zijn als timmerman, maar wat ben je echt nodig om een goede timmerman te zijn? Het begint allemaal bij de nauwkeurigheid, want als timmerman zul je secuur moeten kunnen werken. Als timmerman ga je namelijk voor de perfecte afwerking en zul je moeten timmeren op de nodige millimeters. Als timmerman ken je veel gereedschappen en denk jij in alles vooruit. Denk maar eens aan de opbouw van een houten kozijn, hier bedenk je op voorhand al de juiste strategie. Daarnaast heb je als timmerman kennis en kunde nodig van alle verschillende machines die je kunt gebruiken en waarvoor je deze gebruikt.

Wat doet een timmerman allemaal?

Een timmerman bouwt de hele dag aan houten constructies. Dit kan wel van alles zijn, hoewel het opbouwen van daken een dan de dingen is die een timmerman doet. Een timmerman zorgt voor een nette betimmering, zowel binnen als buiten op het dak. Je wilt tenslotte wel dat het dak goed afgesloten is. Wist je dat een timmerman in de meeste gevallen alles van hout kan maken, zonder hier een tekening voor nodig te zijn? Een timmerman doet naast het bouwen ook reparaties en installaties van houten delen.

Verdient een timmerman goed?

Als je een goed salaris wilt gaan maken, dan zul je wel een aantal opleidingen nodig zijn. Je zou wel kunnen zeggen als je alle opleidingen gedaan hebt en een volwaardig timmerman geworden bent, dat je een heel mooi salaris kunt binnen halen. Ook zijn er natuurlijk altijd mogelijkheden om te groeien, waardoor je salaris ook nog meer kan worden op de langer termijn. We zouden dus wel kunnen concluderen dat je als timmerman een goed betaalde baan hebt!