Wat is UV-lijm?

UV-lijm

UV-lijm is een speciaal type lijm dat wordt geactiveerd door ultraviolet licht. Het is een zeer handige en populaire lijmsoort vanwege zijn snelle uithardingstijd en sterke hechtingseigenschappen. Een van de belangrijkste eigenschappen van UV-lijm is dat het na uitharding vrijwel onzichtbaar is. Dit maakt het perfect voor toepassingen waarbij een naadloze en onopvallende verbinding nodig is. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een gebroken sieraad wilt repareren. Met gewone lijm zou de reparatie duidelijk zichtbaar zijn en de esthetiek van het sieraad verstoren. Met UV-lijm kun je echter een onzichtbare reparatie uitvoeren, waardoor het sieraad er weer als nieuw uitziet. Dit maakt UV-lijm ook ideaal voor het herstellen van glaswerk, zoals vazen, drinkglazen of fotolijsten. Je kunt gebroken stukken weer aan elkaar lijmen zonder dat de reparatie opvalt.

In welke industrie wordt UV-lijm het vaakst gebruikt?

UV-lijm wordt in verschillende industrieën veelvuldig gebruikt vanwege zijn unieke eigenschappen. Een van de belangrijkste toepassingsgebieden is de elektronica-industrie. UV-lijm wordt gebruikt bij het assembleren van printplaten en het bevestigen van elektronische componenten. De snelle uithardingstijd en sterke hechting maken het ideaal voor deze toepassingen. Ook in de medische sector wordt UV-lijm toegepast, bijvoorbeeld voor het hechten van wonden of het vastzetten van medische apparatuur. Het is dus niet gebruikelijk dat veel particulieren met deze lijm aan de slag gaan.

Lijm advies bij jou in de buurt

Een lijmspecialist heeft uitgebreide kennis van verschillende soorten lijmen en kan je helpen bij het kiezen van de juiste UV-lijm voor jouw specifieke project. Ze kunnen je adviseren over de juiste toepassing, de benodigde hoeveelheid lijm en de beste manier om de lijm aan te brengen. Het is slim om te shoppen op lijm webshops waar je precies weet wat je terugkrijgt van de producten. Je kunt daar alle informatie vinden. Zo zijn er ook winkels zoals een lijm groothandel waar je echt even op zou moeten kijken.